Η αλήθεια είναι μια... αλλά οι οπτικές πολλές!





Λένε ότι η ζωή κάνει όμορφους κύκλους. Ίσως λίγο δύσκολους και επώδυνους μα όμορφους.
Πολλές φόρες έχω αναρωτηθεί τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να γίνονται τόσο αλαζόνες ,  δύστροποι και κακεντρεχείς , όμως δεν το έχω βρεί ακόμη. Μερικοί το έχουν απ΄τη φύση τους , άλλοι γίνονται στη πορεία , άλλοι το θεωρούν ως άμυνα μα η αλήθεια είναι μια. Ότι , όταν νιώσεις αυτά τα αρνητικά συναισθήματα , κάτι φοβάσαι και απλά προσπαθείς να καλύψεις τα νώτα σου με ο,τι σου δίνεται. 
  Και φυσικά αυτό συμβαίνει παντού , χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.Ας πούμε στο χώρο εργασίας σου , πόσες φορές έχεις νιώσει αδικημένος\η; Πόσες φορές έχεις επωμισθεί ευθύνες άλλων επειδή απλά είναι εκείνοι φυγόπονοι; Σίγουρα , δεν είναι λίγες και σίγουρα δεν μπορείς να τις ξεχάσεις.Μην ψάχνεις να βρείς τι κάνεις λάθος εσύ, γιατί δεν φταίς εσυ.   Είσαι από τα άτομα που ξέρουν ότι δε θα σηκώσεις το ανάστημα σου ποτέ και κοίμουνται ήσυχοι το βράδυ, χωρίς τύψεις για το αν εσύ πνίγεσαι και θες να αλλάξεις τη ζωή σου και απλά δεν μπορείς γιατί εξαρτάσαι από κάποιον άλλο.
  Και ως διαμαγείας ξαφνικά σηκώνεις το ανάστημα σου και μιλάς λες ότι σε πείραζει χωρίς να φοβάσαι τις συνέπειες.Εκείνοι δεν το περιμένουν και αντιδρούν αμυντικά γιατί φοβούνται τον νέο σου εαυτό και προσπαθούν να σου δημιουργήσουν και άλλες τύψεις επείδη κάνεις το σωστό για σένα. 
  Όταν λοιπόν κάποιος σηκώνει το τόνο της φωνής του , πάντα να θύμασαι ότι κάτι φοβάται και ότι δεν πρέπει να θυμώσεις και εσύ αλλά ,ίσως να νιώσεις οίκτο γιατί δεν έχουν μάθει τον εαυτό τους αρκετά. Εξάλλου ο θυμός είναι το συναίσθημα που βιώνουμε όταν δεν ξέρουμε πως να χειριστούμε μια κατάσταση και όταν δεν ξέρουμε πως να τη χειριστούμε , ίσως έχουμε αφήσει μια πτυχή του εαυτού που είτε δεν θέλουμε , είτε αμελήσαμε να εξερευνήσουμε και να καλλιεργήσουμε.




Σχόλια

  1. Διαβάζοντας το άρθρο, παρατήρησα τον απόλυτο χαρακτήρα του, σε σχέση με το λόγο που κρύβεται πίσω από την ύψωση του τόνου της φωνής.
    Έχοντας στο παρελθόν αυτή την, σίγουρα κακή, συνήθεια θέλω να πω πως ο λόγος για τον οποίο φτάνεις να χρησιμοποιήσεις αυτό το μέσο έκφρασης δεν είναι μόνο ένας, αλλά εξαρτάται από το χαρακτήρα του ανθρώπου και τη διάθεσή του για βελτιωτικές αλλαγές. Έτσι, το ότι αποτελεί άμυνα εξαιτίας κάποιου φόβου του ατόμου, αντιπροσωπεύει απλώς ένα ποσοστό των ανθρώπων. Επίσης, το αίσθημα του θυμού αυτό καθ'αυτό δε θα έλεγα πως σηματοδοτεί το ότι δεν ξέρεις να χειριστείς μία κατάσταση. Αντιθέτως, αυτό που θα καθορίσει το κατά πόσο ξέρεις να χειριστείς μία κατάσταση είναι ο τρόπος διαχείρισης του θυμού σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά, κι εγώ το ίδιο σκέφτομαι. Είναι σα να σε ξέρω, διότι σε γνωρίζω μέσα από τα λεγόμενά σου. Ξεδιπλώνεις κάθε πτυχή του χαρακτήρα σου. Έχω ήδη εκθέσει την άποψή μου για το άρθρο δημόσια και δε βρίσκω λόγο για προσωπικό μήνυμα. Η άποψή μου για αυτό, γίνεται ξεκάθαρη από την αρχή κιόλας του σχολίου μου.

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Γεια σου φίλε/η μας. Έχω μια απορία. Τι δηλώνει ο συνδυασμός του σχολίου μαζί με χαμόγελο?

      Διαγραφή
    2. Δηλώνει οτι απλά σχολιάζω και εγώ το άρθρο
      και το χαμόγελο που εγώ θα χαρακτήριζα ως φάτσα
      υποδηλώνει μια μορφή συμπάθειας προς το πρόσωπο
      που απάντησα .

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στα δύσκολα..εκεί φαίνονται ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν!

5 πράγματα που με έμαθε η ψυχοθεραπεία!

Η αληθινή αγάπη υπάρχει. Εσύ την αντέχεις;