Το bullying ειναι αποτέλεσμα κακομαθημένων παιδιών.

  Ο τίτλος τα λέει όλα. Ένα θέμα που ταλανίζει τη σημερινή κοινωνία. Ένα θέμα που αντιμετώπισα από τα 6 μου χρόνια έως και τα 14. Και όχι δεν κάνω πλάκα. Δεν μπορούσα να αντιληφθώ τι ακριβώς είναι αυτό που γίνεται αλλά μεγαλώνοντας το κατάλαβα.
  Πολλοί γονείς μέχρι πριν μια δεκαετία αντιμετωπίζαν το σχολικό εκφοβισμό σαν κάτι φυσιολογικό. Θεωρούσαν φυσιολογικό τους διαπληκτισμούς ανάμεσα σε παιδιά. Τις ίντριγκες , τις κλίκες και τις δόλιες συμπεριφορές. Και θα πείτε πως μπορείς να ρίχνεις τόσο βαριές κατηγορίες σε ένα παιδάκι. Το κάθε παιδάκι έχει μεγαλώσει σε μια οικογένεια και έχει πάρει κάποια ερεθίσματα.
  Αν απαριθμήσω τα περιστατικά που έχω βιώσει στα σχολικά μου χρόνια δε θα φτάσει όλο το 2019. Ενδεικτικά θα σας αναφέρω μόνο ότι στο δημοτικό υπήρχαν οι λεγόμενες "παρέες" που δεν ήταν τίποτα άλλο από κλίκες. Μισο μέτρο παιδια και πουλούσαν και αγόραζαν τους συμμαθητές τους και μαζί και εμένα. Οι συνήθεις απειλές ήταν το "αν δεν πας το μπουφάν μου στην ταξη , βγαίνεις από την παρέα". Αυτή η περιβόητη παρέα, που φαινομενικά όλοι ήθελαν να μπουν και όταν έμπαιναν το μετάνιωναν.
  Στο γυμνάσιο , τα πράγματα ήταν λίγο χειρότερα. Ξέρουμε όλοι ότι το γυμνάσιο είναι το στάδιο της άχαρης ηλικίας. Και φυσικά , υπήρχαν και εκεί καλοθελητές που ξεκίνησαν να κοροϊδεύουν , όχι απαραίτητα γιατί έβλεπαν κάτι αστείο αλλά κυρίως γιατί είναι η ηλικίας της βλακείας και της ανωριμότητας και όταν κάποιος ξεχωρίζει από σωρό , τον χλευάζουν. Πέρασαν αρκετά χρόνια για να καταλάβω γιατί τόση κακία , γιατί τόσο μίσος. Και τελικά κατάλαβα ότι δεν ήταν κακία ούτε μίσος, απογοήτευση από τις ζωές τους ήταν.
  Η ελλειμματική αγάπη που είχαν πάρει από τις οικογένειες τους έφτανε και περίσσευε για να στοχοποιούν και να πληγώνουν αλλα παιδιά. Είναι η μοναδική λογικη απάντηση που μπόρεσα να δώσω , διότι ποιος γονέας που βλέπει ότι το παιδι του κάνει εκφοβισμό σε ένα άλλο παιδί το αφήνει ανεξέλεγκτο; Ο γονέας που δεν ενδιαφέρεται ή ο γονέας που έχει μεγαλώσει ένα κακομαθημένο παιδί.Και είναι πολλοί εκείνοι οι γονείς που θεωρούν το παιδί τους καλύτερο , εξυπνότερο και δυνατότερο από όλα τα άλλα. Κακά τα ψέματα όμως, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.
  Δεν ξέρω αν μπορώ να σχολιάσω κάτι άλλο πάνω σε αυτό το θέμα , η πικρία είναι μεγάλη και ο πόνος χαραγμένος για χρόνια θα παραμείνει στο μυαλό. Αν όμως εσύ που το διαβάζεις είσαι γονιός , φρόντισε να μεγαλώσεις το παιδί σου ρεαλιστικά.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στα δύσκολα..εκεί φαίνονται ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν!

5 πράγματα που με έμαθε η ψυχοθεραπεία!

Η αληθινή αγάπη υπάρχει. Εσύ την αντέχεις;