Η Instrumental μουσική γαληνεύει ψυχή και σώματι..


   Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο θέμα για το σημερινό άρθρο. Πάντα είχα μια αγάπη για την instrumental μουσική , με γαλήνευαν οι μελωδίες. Με τα χρόνια έμαθα να ξεχωρίζω τους καλλιτέχνες και να τους ταξινομώ σύμφωνα με τον τρόπο που παίζουν. Οι τρείς κορυφαίοι που θεωρώ ότι ήταν αναμφισβήτητα η εξέλιξη  της κλασικής μουσικής είναι ο Wim Mertens , o Ludovico Einaudi και φυσικά ο αγαπημένος μου Yiruma. Τρεις αξεπέραστοι καλλιτέχνες εν ζωή , οι οποίοι έδωσαν μια νέα νότα στη μέχρι τώρα κλασική instrumetal μουσική.
   Ο Wim Mertens Βέλγος συνθέτης και πιανίστας καταφέρνει στις μελωδίες του με πρωτοποριακό τρόπο να << παντρέψει>> τη μουσική των οργάνων με την μουσική των ανθρώπων. Με χαρακτηριστικά κομμάτια το ''Struggle for Pleasure'' και το ''The Fosse'' δείχνει το μεγαλείο αυτής της σύνθεσης που μπορεί να υπνωτίσει και τους πιο άπιστους σε αυτή τη θεία μελωδία. Οι φωνές που χρησιμοποιεί θυμίζουν όπερα , αφού ο ίδιος είναι κόντρα-τενόρος.
  Ο Ludovico Einaudi ή αλλιώς Ludovico Maria Enrico Einaudi είναι Ιταλός συνθέτης και πιανίστας με πλήθος μοναδικών συνθέσεων στο ενεργητικό του. Χαρακτηριστικά τραγούδια του ''Una Mattina'' ,'' Nuvole Bianche'','' Divenire''. Τελείως διαφορετικός σε σχέση με τον Mertens. Παρόλο που ηλικιακά είναι κοντά και θα έλεγε κανείς ότι είναι επηρεασμένοι από το ίδιο ρεύμα, ο Ludovico φαίνεται να χρησιμοποιεί μια πιο απαλή τεχνική όσον  αφορά στο πάτημα των πλήκτρων. Ανάλογα με τη μελωδία που παίζει προσπαθεί να αγκαλιάσει τα πλήκτρα χωρίς να καταλάβει τις αλλαγές ο ακροατής.
  And  last but not least...Ο νεαρός Yiruma, το παιδί θαύμα που κατάφερε να αναδειχθεί από πολύ μικρή ηλικία. Το πραγματικό του όνομα είναι Lee Ruma και κατάγεται από τη Νότια Κορέα και είναι πιανίστας και συνθέτης. Το πρώτο του κομμάτι το συνέθεσε σε ηλικία μόλις 23 ετών με τίτλο ''First Love''.Έκτοτε έχει συνθέσει τα πασίγνωστα κομμάτια '' River flows in you'' που είχε ''ντύσει'' το ''Twilight'' ως ''Bella's Lullaby'' και το ''Kiss the Rain'' που ήταν ένα από τα θεματικά κομμάτια της επιτυχημένης σειράς ''The Tudors''. Η ιδιαιτερότητα του Yiruma είναι ότι η Κορεάτικη instrumetal μουσική έχει σαν χαρακτηριστικό το βαρύ πάτημα των πλήκτρων ,ώστε να ακούγεται καθαρά κάθε νότα , ο Yiruma παρότι το κάνει αυτό , έχει καταφέρει να το κάνει με τόση δεξιοτεχνία που σε καμία περίπτωση δεν κάνει τον ακροατή να δυσφορεί αλλά να το ζητάει ξανά και ξανά.
   Και οι τρεις όμως,έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη μουσική ο καθένας με το δικό του χαρακτήρα.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στα δύσκολα..εκεί φαίνονται ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν!

5 πράγματα που με έμαθε η ψυχοθεραπεία!

Η αληθινή αγάπη υπάρχει. Εσύ την αντέχεις;