Ευτυχία είναι εκεί που το μυαλό είναι καλά!




    Έχετε ακούσει το ρητό που λέει << Επιτρέπεται να πέσεις , επιβάλλεται να σηκωθείς>> ; Ε, αυτός που το είπε δεν το είπε τυχαία το μόνο σίγουρο. Και θα πέσεις και θα πονέσεις και θα φοβηθείς. Αλλά , θα σηκωθείς και θα γιατρευτείς και θα συνεχίσεις να ζεις. Γιατί αυτό είναι η ζωή ,ένας αέναος αγώνας χωρίς διάλειμμα με μόνο σκοπό:  Την προσωπική σου γαλήνη και ευτυχία. 
   Όχι, δεν πιστεύω ότι η ευτυχία κάποιου εξαρτάται από έναν άλλο άνθρωπο. Πιστεύω όμως ότι ένας άνθρωπος μπορεί να αποτελέσει μεγάλη κινητήριο δύναμη για να κάνεις όλα όσα δεν έπαιρνες απόφαση για να βρεις τον δρόμο για την ευτυχία σου. 
   Σαν κατάσταση είναι υποκειμενική , σαν συναίσθημα όμως είναι αντικειμενικό. Ο κάθε άνθρωπος θέλει να σχεδιάσει την ευτυχία του διαφορετικά. Όλοι οι άνθρωποι όμως θέλουν ένα συναίσθημα. Αυτό της πληρότητας , της ηρεμίας , της ησυχίας και της γαλήνης. Αυτό που ξέρεις , πως ό,τι και να γίνει εσύ είσαι ασφαλής , ειλικρινής με τον εαυτό σου και ήσυχος με την συνείδηση σου.
  Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε φλερτάρει με τον κίνδυνο , για να νιώθουμε ότι ζούμε. Και τελικά που καταλήγουμε ; Στο ότι εκτιμάμε ακόμα περισσότερο αυτό που θέλουμε να κατακτήσουμε. 
Ο δρόμος για τον πολυπόθητο σκοπό είναι δύσβατος , ανηφορικός , κακοτράχαλος και μακρύς. Αποτελείται από την ζήλια , το ψέμα , την κακία και την αλαζονεία. Τα καθημερινά εμπόδια που ο κάθε άνθρωπος προσπαθεί να βγάλει εις πέρας. Και όταν φτάσει στο Αγαθό του , στην ευτυχία του , τότε απολαμβάνει το κόπο του. 
  Κάτι σαν την <<Πολιτεία>> του Πλάτωνα. Σε κάθε πολιτεία λοιπόν υπάρχουν οι δέσμιοι των παθών τους , που δεν τους ενδιαφέρει να λυθούν και εξελιχθούν και εκείνοι που έχουμε ως σκοπό ζωής να φύγουμε από τα δεσμά μας και να εξελιχτούμε. Διάλεξε ποιος  θες να είσαι. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στα δύσκολα..εκεί φαίνονται ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν!

5 πράγματα που με έμαθε η ψυχοθεραπεία!

Η αληθινή αγάπη υπάρχει. Εσύ την αντέχεις;